Ympäristöystävällinen

Ympäristöystävällinen

Luonnonkivi on materiaalina ekologinen ja hiilijalanjäljeltään ylivoimainen verrattuna moneen muuhun rakennusmateriaaliin.

Kestävä

Kestävä

Julkiset pinnat vaativat usein parasta mahdollista kestoa. Luonnonkivi kestää elämää ainutlaatuisen hyvin.

Kotimainen

Kotimainen

Suomalainen luonnonkivi säilyttää arvonsa, työllistää paikallisesti ja sijaitsee aina logistisesti järkevän matkan sisällä.

Ympäristökivet

Graniitti yhdistää kauniin ja hillityn ulkonäön kovaan kulutuskestävyyteen. Se soveltuu materiaaliksi erilaisiin ympäristökiviin, kuten muuri-, silta- ja allasrakenteisiin, katukalusteisiin ja -kiveyksiin sekä portaisiin, tasolaattoihin ja reunakiveyksiin. Pintakäsittelyt ovat yleensä poltettu, ristipäähakattu, lohkottu tai kiillotettu.

Rakennuskivet

Graniitti rakennusten julkisivuissa, sokkeleissa ja tasoissa tuo kohteelle yksilöllisen ja arvokkaan ilmeen. Erityisesti pidemmällä aikavälillä tarkasteltuna kivi on hyvin edullinen materiaali, kun huomioidaan sen alhaiset käyttö- ja huoltokustannukset. Pintakäsittelyt ovat yleensä poltettu, ristipäähakattu, lohkottu tai kiillotettu.

Kovakivi jalostaa ja toimittaa useimpia kotimaisia kivilaatuja.

Kuuluisaa Kurusta

Suomalainen graniitti tunnetaan kautta maailman korkeasta laadustaan ja kulutuskestävyydestään. Kovakiven louhimat Kurun harmaa (Kuru Grey), Kurun punaruskea (Kuru Redbrown) ja Kurun musta (Kuru Black) soveltuvat käytettäväksi sekä ulko- että sisäkohteissa. Kurun harmaata louhitaan kahdesta eri paikasta, Kurun Niemikylästä sekä Tampereen Kapeen kylästä. Kivilaatujen eri ominaisuuksia hyödynnetään tarpeen mukaan kohdekohtaisella pintakäsittelyllä.

Lisäksi Kovakivi jalostaa ja toimittaa useimpia kotimaisia kivilaatuja.

Tutustu tarkemmin Kurun harmaaseen, Kurun punaruskeaan ja Kurun mustaan klikkaamalla kivilaatujen kuvia.

 

harmaa

Kurun harmaa graniitti

Kurun harmaata graniittia (Kuru Grey) louhitaan Tampereen pohjoispuolelta, Kurun ja Kapeen alueelta. Yli sata vuotta tuotannossa olleena se on myös maailmalla hyvin tunnettu kivi.

Hienorakeinen, suuntautumaton ja tasarakeinen, yleisväriltään harmaa graniitti. Kaikki käyttökohteet sisällä ja ulkona.

Kapeen louhimo, Tampere

61.801190, 23.858254
Kulhanvuorentie 98, 34260 Terälahti
Lisätietoja

Niemikylän louhimo, Ylöjärvi

61.838400, 23.776946
Hirvilahdentie 158, 34300 Kuru
Lisätietoja

punaruskea

Kurun punaruskea graniitti

Kurun punaruskeaa graniittia (Kuru Redbrown) louhitaan Tampereen pohjoispuolelta, Parkkuun alueelta. Kivi on vakiinnuttanut asemansa erityisesti rakennus- ja ympäristökivenä Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Kiveä on louhittu 1970-luvulta lähtien.

Hienorakeinen, lievästi suuntautunut, yleisväriltään voimakkaan punaruskea graniitti. Kaikki käyttökohteet sisällä ja ulkona.

Parkkuun louhimo, Ylöjärvi

61.806796, 23.714837
Parkkuuntie 327, 34320 Parkkuu
Lisätietoja

musta

Kurun musta dioriitti

Kurun mustaa dioriittia (Kuru Black) louhitaan Tampereen pohjoispuolelta, Muroleen Kanavan läheisyydestä. Kivi on vakiinnuttanut asemansa erityisesti rakennus- ja ympäristökivenä Suomessa. Kiveä on louhittu 1970-luvulta lähtien.

Kiven yleisväri on harmahtavan musta ja sen ulkonäköä elävöittävät valkoiset juovat. Hienorakeinen ja suuntautumaton. Kaikki käyttökohteet sisällä ja ulkona.

Lehmusjärven louhimo, Ylöjärvi

61.889722, 23.837670
Lehmustie 409, 34300 Kuru
Lisätietoja