Suomalaisella kivellä on kasvot

Uskallamme väittää, että kotimaisella kivellä on paikkansa kestävässä rakentamisessa. Se on ekologinen ratkaisu, joka kestää sekä vaativan katseen että vielä vaativamman käytön.

Yhteiskunnan normeja kunnioittaen

Suomessa luonnonkiven louhinta on aina luvan­varaista, ja sitä säädellään lainsäädännön kautta. Kiven louhinta on vastuullista toimintaa, joka ottaa ympäristön huomioon prosessin jokaisessa vaiheessa.

Sukupolvelta toiselle kestäviä ratkaisuja

Luonnonkivellä rakennetaan pitkä­aikaisia ja ekologisia rakennus­ratkaisuja. Elinkaaritarkastelu puhuu kiven puolesta. Ikääntyessään luonnonkivi patinoituu arvokkaasti, ja sen huoltokustannukset ovat alhaiset.

Tutkitusti matala hiilijalanjälki

Kotimaisen kiven käyttäminen on ekologisesti kestävää sekä järkevää, kun halutaan edistää vähähiilistä rakentamista. Sen hiili­jalanjälki on hyvin kilpailukykyinen kilpaileviin materiaaleihin verrattuna. Syynä tähän ovat lyhyet kuljetusketjut sekä vähäpäästöinen jalostus. Lisäksi kiven louhivat, jalostavat ja kuljettavat paikalliset toimijat, joten kotimainen kivi tuo myös taloudellista hyvinvointia yhteiskuntaan. Luonnonkivestä jalostetut tuotteet ovat kierrätettäviä. Ne voidaan usein käyttää sellaisenaan uudestaan tai murskata kiviaineksiksi.

Ikivanhaa käsityötaitoa ja tuoretta teknologiaa

Kovakivi on perustettu vuonna 1914. Vaalimme siis yli sadan vuoden kokemuksella tuota pitkäaikaista kiviosaamista. Koulutamme uusia ihmisiä alalle ja huolehdimme omalta osaltamme siitä, että kotimainen kivi säilyy myös tulevien sukupolvien ylpeydenaiheena. Olemmekin saaneet toimittaa lisäkiviä muutamiin hankkeisiin, joiden alkuperäiset kivet toimitimme vuosisata aikaisemmin.